5G potěšení pro uživatele Pixelů

5G potěšení pro uživatele Pixelů
Potěšující novinka přistála v našem informačním hledáčku, a jelikož podporu Pixelů v 5G sítích uvádí Google i pro Českou republiku, rozhodli jsme se více projít informace, jak se věci skutečně mají.

Google vydal během měsíce června velkou aktualizaci pro Pixely, která jistě mile překvapila své uživatele. Nově přináší podporu 5G, ovšem, a to je zásadní, nejsou podporované všechny modely s 5G.

Inst.paused App data using Prefered network

Nový směr s Google
Uživatelé smartphonů Pixel mohou využívat 5G sítě u všech 3 operátorů. Doteď to bylo možné pouze u betaverze OS Android 14. Pokud patříte mezi uživatele Pixelů, kteří si již nainstalovali tzv. „Feature Drop“ (zmiňovaná červnová aktualizace), tak jste tam! Tento Drop vylepšuje Pixely funkcemi, které by nedostal do běžné verze Androidu. 

S Pixelem si tak pořídíte ostřejší makrosnímky, můžete využívat praktický časovač na selfie po rozpoznání dlaně, ale i nové tapety (animovaná pozadí tapet se smajlíkem či vybraným vzorem). Praktickou vychytávkou je i hlasový záznamník, který převádí slova do psané podoby. Stále však čekáme na funkci detekce autonehody, kterou Pixel již ovládá, ale zatím ne u nás. 

Úspěšná instalaceZvládne 5G i váš smartphone?
Jak jsme již zmínili v úvodu článku, tak 5G sítě nepodporují všechny modely. Zatím je potvrzena podpora 5G pouze u 2 modelových řad (nejnovějších). Mezi podporované modely patří: Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 6a, Pixel 7, Pixel 7 Pro a
Pixel 7a. Netušíme, zda je toto pořadí konečné, nebo zda se časem rozroste o další modely smartphonů, jak tomu již je v jiných státech. U dalších Google novinek, které dorazí na trh, by již měla být kompatibilita s českými sítěmi. 

Google kouká do budoucna a odstraňuje nedostatky, co nového nám přinese příště? 

  • Podpora Pixelů řady 6 a 7.
  • Instalace „Feature Drop“.
  • Využití 5G u 3 velkých operátorů.
×

Splátková kalkulačka ESSOX

×