Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra

Cesta za chytrou domácností - Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra
Již delší dobu jsme zvažovali pořízení robotického vysavače. V dnešní době běžná věc. V minulosti jsme měli velice špatnou zkušenost a nedůvěra v tento druh chytrého pomocníka nás držela velice dlouho - zamotané kabely, robot nepřejel práh, nevracel se do dokovací stanice a zasekával se pod topením. Jelikož si alergie nevybírá a zoufalý rodič hledá různé cesty, jak eliminovat problémy svého dítěte, tak jsme se rozhodli pro vylepšení naší domácnosti, a to chytrou cestou.

Chytré technologie od Xiaomi
Na doporučení přátel jsme začali pokukovat po chytré domácnosti od Xiaomi. Na pobočce Xiaomi nám byl nabídnut Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro, který se drží v nižší cenové relaci, ale má menší výkon o 1000 Pa a není vybaven 3D technologií. Baterie má stejné hodnoty, ale výrobce uvádí u Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro menší plochu úklidu. Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra má ve výbavě (k dokoupení) také speciální Auto-empty Station. Jedná se o super vychytávku, stanici s automatickým vyprazdňováním, kterou jistě oceníte. My ji zatím nepořídili a robotický vysavač čistíme klasicky. Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra u nás uklízí 4 + 1, jak vinylové podlahy, tak koberce v dětském pokoji a ložnici. Domácnost je bez domácích mazlíčků, takže neposoudíme vysávání srsti zvířat.

Technologie Xiaomi

Po stažení aplikace Xiaomi Home spárujete robotický vysavač a pošlete ho zmapovat domácnost. Zcela nová laserová navigace LDS funguje perfektně, využili jsme i nastavení omezené oblasti (virtuální zdi). V minulosti problematické prahy již nejsou problém. 1,5cm skok do dětského pokoje přejede Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra jak nic. Při prohlédnutí „outdoorových” koleček jsme se ani nedivili. Pokud vás potká při svém aktivním úklidu, tak se nemusíte bát přejetých prstů, hravě vás totiž objede. Problém nejsou hračky, poházené náboje Nerf (rodiče malých dětí pochopí), ale ani kabely, plyšáci a mnoho dalšího. Pohodově vysál pouze Lego postavičku. Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra si také přesně detekuje (ToF senzor), kam může a nemůže vjet. Takže se nikde nezasekne. Schody v naší domácnosti nemáme, ale ani ty by neměly být problém díky Cliff senzorům.

Překážky a domácnost

Čím překvapí a nezklame?
V aplikaci si intuitivně a přehledně nastavíte režim úklidu. Na výběr máte Silent - Standard - Strong a Turbo (to využíváme nejraději). A pozor, robotický vysavač prošel i největší zatěžkávací zkouškou v podobě mrzutého souseda, který rád bouchá, kdykoliv slyší různé zvuky a nárazy. Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra prý neslyší, a to převážně vyráží na svou uklízecí misi brzy ráno, jak má nastaveno v aplikaci. Pokud nemáte v plánu uklidit celý byt, tak v aplikaci pošlete robota pouze do označené místnosti, které si předtím pojmenujete.

Zmínit určitě musíme i funkci mopování, kterou nemusíte ovšem využívat. Do mopovací části nesmíte dávat čisticí prostředky - pro mě trochu problém. Mopovací „hadřík” snadno vysunete a nasunete pomocí šipek a přichytíte suchým zipem, který skutečně drží a nikde se neodlepuje. Xiaomi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra nás překvapil i v oblasti mopování, naše obavy z mokra a vlhké podlahy se nenaplnily. A i přes absenci čisticích prostředků, nás potěšil následný běžný úklid, kdy jsme nechali robotický vysavač vysát i vytřít a poté jsme klasicky vytřeli byt Leifheit mopem. Zajímalo nás množství prachových částic, které v minulosti robot zanechával na podlaze a také nános nečistot na mopu Leifheit, který po úklidu měl světlou - téměř bílou barvu. A to jsme opravdu nečekali. Veškeré nástrahy, které jsme robotickému vysavači připravili, tak zvládl. Vždy se vrátil do dokovací stanice, při vybití se jel dobít a poté pokračoval v úklidu na místě, kde předtím skončil. Dlouhé záclony objíždí přesně podle nařasení (to nás hodně překvapilo) a snaží se zajet až do rohu, kde mu pomáhají vyměnitelné metličky. Jediný problém pro Xiaomi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra byla váha Xiaomi Mi Body Composition, do které vrazil a přibližně o 1 cm ji posunul. 

Chytrý pomocník
Do aplikace Xiaomi Home jsme si přidali i LED pásky Yeelight Lightstrip Plus, které si můžete zapínat na dálku stejně jako Vacuum-Mop 2 Ultra. 

Nyní je v plánu čistička vzduchu, která je alergikům doporučována, uvidíme a necháme se překvapit, jestli obstojí v nárocích, které na ni budeme mít. Ale mám pocit, že s chytrou domácností, i když my a vy jsme stále chytřejší, máme o trochu volnější ruce na zábavnější a dynamičtější zážitky, než je úklid po dětech. 

  • Výkonné sání 4000 Pa.
  • 5200mAh baterie.
  • 3 režimy průtoku vody.
  • Překonávání překážek do 20 mm.

Zaujal vás tento produkt? Pro více detailních informací stačí kliknout zde…

×

Splátková kalkulačka ESSOX

×