Xiaomi 12

Xiaomi 12 se hrdě hlásí do kategorie vlajkových lodí
Možná si na Velikonoce vykoledujete novou vlajkovou loď od Xiaomi. V polovině března vtrhla tato povedená řada na globální trhy a to rovnou se 3 průlomovými chytrými telefony. Prvním je Xiaomi 12 Pro a druhým Xiaomi 12, který nás bude více zajímat. Posledním smartphonem je Xiaomi 12X. Široký záběr společnosti Xiaomi jde s trendy a kromě dostupného Redmi 10C, kterého jsme již zmiňovali, cílí i na náročnější uživatele, kteří vyžadují hodnotnější parametry, které jim nižší cenová třída, řady Redmi 10C, nenabídne. 

Xiaomi 12_1

Čím vás osloví řada Xiaomi 12?
Celá řada telefonů Xiaomi 12 je koncipována jako jakýsi průvodce zábavou, s dokonalou grafikou, excelentním výkonem a s parametry pro všestranné využití. Dnes vynecháme verzi 12X a Pro a zaměříme se na Xiaomi 12. Ale nemusíte se bát, brzy bude následovat i Xiaomi 12X. Ať můžete vybírat…

Vlajkový procesor s výjimečnou rychlostí
Chytrý telefon Xiaomi 12 je vybaven pokročilou mobilní platformou s procesorem, který nese označení Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Tento povedený procesor je postaven na 4nm procesoru, který znatelně zvyšuje možnosti grafického vykreslování GPU. Všechny mobilní telefony řady 12, včetně Xiaomi 12, disponují extra rychlostí načítání a umožní vám přenos dat UFS 3.1 společně s LPDDR5 RAM - pro rychlost paměti až 6 400 Mbps. Velice podstatná je špičková funkce chlazení. Svůj smartphone tak určitěneuvaříte. Ruku v ruce s výkonem jde i paměť. Jak to tedy bude? Bude jí dostatek? Xiaomi 12 přichází se třemi variantami: 8 GB + 128 GB, 8 GB + 256 GB, 12 GB + 256 GB.

Pokročilá mobilní platforma

Za zmínku stojí i náš věrný Android, tentokrát
Android 12.0, parádní operační systém s nadstavbou MIUI 13. Ta vám poskytne rychlejší úložiště, vyšší efektivitu procesů na pozadí a chytřejší zpracování požadavků. Prvotřídní telefon by ale měl mít i masivní baterii, která vás nenechá bez energie, když ji budete nejvíc potřebovat. Xiaomi 12 je vybaven 4500mAh baterií a podporuje 67W kabelové turbo nabíjení. Nabíjet můžete i bezdrátově v hodnotě 50 W + 10W zpětné nabíjení. Smartphone Xiaomi se chová inteligentně během celého nabíjecího procesu. Je totiž vylepšen pomocí inteligentního nabíjecího algoritmu, který vnímá vaše nabíjecí návyky a prodlužuje tím životnost vaší baterie. 

Turbo nabíjení
AMOLED s miliardou barev a prostor plný zvuku
Xiaomi 12 oslňuje ve 3 barevných variantách: neutrální šedé, fialové a modré. Kompaktní 6,28" displej, který je zasazen do elegantního rámečku s propracovanými 3D křivkami, se pohodlně drží a ovládá. Propracovaný design cílí na zákazníka a jeho ikonické detaily vám zaručí komfortní používání během celého dne. Stylový design Xiaomi 12 je vkusně doplněn již zmíněným displejem. AMOLED! Zatím nejbarevnější displej, kterým byl Xiaomi vybaven. 68 miliard barev je realita. Rozlišení Full HD+ je samozřejmostí. Detaily bez blikání zase obstará 120Hz Adaptive Sync. Zdá se, že Xiaomi 12 se chlubí pohádkovým displejem.

AMOLED displej

Pojďme tedy pokračovat v jeho parametrech, ať víme, zda nás ještě více překvapí. A zdá se, že ano. Xiaomi 12 získal hodnocení A+ od DisplayMate, dokonce s podporou TrueColor. AMOLED displej podporuje i špičkovou zobrazovací technologii Dolby Vision. A to se ještě k označení Dolby dostaneme znovu…ať uzavřeme téma displeje, tak musíme zmínit ceněnou ochranu displeje, kterou zajišťuje ochranné sklíčko Corning Gorilla Glass Victus. Smartphone tak nebude plný otravných škrábanců. Dolby Atmos, kombinace tohoto názvu, vám jasně říká, že i s vaším chytrým telefonem se budete cítit jako v kině. Prostorový 3D zvuk vás dokáže vtáhnout do zábavy. Technologie Dolby Atmos vám totiž umožní poslouchat čisté a jasné tóny, které dokonale zaplní prostor kolem vás. Při hraní her zase oceníte kvalitní stereo zvuk. Celá řada Xiaomi 12 je také vybavena SOUND BY Harmon Kardon. Jelikož nemůžeme vynechat i fotoaparát, tak na ten se zaměříme příště - u Xiaomi 12X. 

Barevný svět Xiaomi

Mobilní řada
Xiaomi 12 může aktivně a úspěšně konkurovat svým protivníkům ve své cenové třídě. Chytrý telefon Xiaomi 12 je do detailů promyšlený, má funkční technologie, přívětivé uživatelské rozhraní a ten zvuk, ten stojí za poslech. 

  • Ochranné sklo Corning Gorilla Glass Victus. 
  • Zvuk Dolby Atmos + Harmon Kardon. 
  • AMOLED displej. 
  • Android 12.0 - MIUI 13. 

Zaujal vás tento produkt? Pro více detailních informací stačí kliknout zde…

×

Splátková kalkulačka ESSOX

×