Oppo Find X5

Futuristická technologie a nadčasový design: Oppo Find X5
Oppo se zařadili v roce 2021 na čtvrtou pozici mezi světovými značkami smartphonů. Na trhu Androidu 5G skočili dokonce na druhém místě. Hrdě se řadí k trendu posledních let, který jsme již zmiňovali u jiných chytrých telefonů. Přijali globální výzvu na požadavky udržitelnosti. Začátkem roku, během veletrhu Mobile World Congress, kde představili i svou vlajkovou řadu smartphonů: Oppo Find X5, Find N a OnePlus 10 Pro, začlenili do odhalení i řadu lákavých technologií, které souvisí právě se zmíněnou udržitelností.

Série X


Nově nabízí
240W flash nabíjení SUPERVOOC, které nabíjí 4500mAh baterii za 9 minut, včetně 150W bleskového nabíjení SUPERVOOC s Battery Health Engine, které zdvojnásobí životnost baterie. Aktivní technologií se snaží šetřit naše životní prostředí. Uvedením Oppo Find X5 na trh, tak společnost dále upevňuje svou pozici a zaznamenává stabilní růst. U chytrého telefonu Oppo Find X3 vzrostly dodávky trhům o 140 % (oproti předchozím generacím smartphonů). Oppo tak jistě doufají, že naplní stejně úspěšné statistiky i u modelů Oppo Find X5 a Oppo Find X5 Lite. S trendem udržitelnosti souvisí i recyklace. Oppo se aktivně zapojili do recyklování více než 1,2 milionu telefonů. 

SUPERVOOC nabíjení

Find X5 série
Série Find X5 se stala součástí prvotního odhalení integrovaného Battery Health Engine. Již jsme zmínili, že zdvojnásobí životnost baterie. Pro lepší vysvětlení bychom rádi uvedli, že tato chytrá technologie pomáhá udržet výkon baterie na 80 % původní kapacity, až po 1600 nabíjecích cyklů - jedná se tedy o dvojnásobek průmyslových standardů (800 cyklů). Typ smartphonu Oppo Find X5 disponuje 80W SUPERVOOC, kvalitně přijímá signál 5G a poskytuje stabilní Wi-Fi připojení. Samozřejmostí jsou i bezpečnostní prvky, které chrání váš telefon. Find X5 lze odemykat obličejem i otisky prstů. AMOLED displej je chráněn funkčním sklíčkem Corning Gorilla Glass Victus. Nebude vás tak trápit poškrábaný displej. Za malý nedostatek považujeme pouze nemožnost rozšíření paměti paměťovou kartou. 

Designový smartphone X5
Nadčasový smartphone
Zadní kryt Oppo Find X5 vás možná překvapí matným sklem. Přesto totiž působí lesklým dojmem. Při správném nasvícení vás jeho provedení nadchne ještě víc. Decentní logo Hasselblad je vkusné a nijak neruší. Naopak! Oppo tím jasně říká, že se ubírá moderním směrem fotografie. Během spolupráce s touto společností vyvinuli společnými silami kameru pro mobilní telefony. Kalibrované barvy vám zaznamenají živé fotografie budoucnosti. Displej s 1 miliardou barev tento pocit ještě umocňuje. Disponuje navíc i více rychlostmi dynamického stmívání, které bere v potaz citlivost lidských očí. Pro případ nudy si můžete na Find X5 vytvořit avatara - Omoji.

Oppo a zábava

V následujícím článku bychom se rádi věnovali dalšímu smartphonu řady Find X5 - Oppo Find X5 Lite. Necháme se překvapit rozdíly v parametrové nabídce. 

Blíží se víkend, tak si jdeme vybalit z vitríny Oppo Find X5 a těšíme se, až vyzkoušíme tu novou kameru od Hasselblad! 

  • 120Hz obnovovací frekvence.
  • 240Hz vzorkovací frekvence.
  • Bluetooth 5.2.
  • NFC. 

Zaujal vás tento produkt? Pro více detailních informací stačí kliknout zde…

×

Splátková kalkulačka ESSOX

×