Sony Xperia 10 III

Sony Xperia 10 III vám ukáže, jak streamovat a stahovat s rychlostí 5G
Naše aktuální články se nesou na vlně modelů smartphonů, které se vracejí na trh silnější a lepší. V čem? Konkrétně ve vylepšeném připojení 5G. Stejně, jako tomu je třeba u Vivo a řady Redmi Note 11, tak ani Sony Xperia nezůstala pozadu. Sony Xperia 10 III spadá do střední třídy, která ho přijala díky výkonu, přesnosti a rychlosti.Sony Xperia 10 III var3Silný potenciál značky Sony
Sony Xperia 10 III má výhodu sesterských televizí Sony, od kterých může čerpat zkušenosti, a ty přenášet do displejů svých chytrých telefonů. Smartphone 10 III získal do výbavy OLED displej s TRILUMINOS - pro mobilní technologii. Inspirace opět byla čerpána u televizorů. Tentokrát BRAVIA. Optimalizace obrazu videa poskytuje reálné barvy, bohaté na sytost a jas, zároveň dokáže vyobrazit hlubší černou. Na škodu nepřijde ani HDR formát, který je dynamičtější, než jas standardních formátů. Barvy jsou pak plné kontrastu. Světlé části snímků vynikají a paleta barev má jasnější tóny.

Plně vybavený smartphone
Sony Xperia 10 III má laboratorní certifikaci IP65/68 proti prachu a vodě, ještě větší odolnost ale získala i díky sklíčku Corning Gorilla Glass 6. Verze č. 6 by měla být ještě odolnější proti poškrábání. Robustní konstrukce je odolná, ale současně si zachovává parametry pro komfortní úchop a ovládání. Smartphone váží pouhých 169 g a i přes velký 6palcový displej měří pouze 68 mm (na šířku). Příjemný zvuk, plný bohatých tónů, vás překvapí při bezdrátovém poslechu s High-Resolution Audio Wireless. Jistě uvítáte i přítomnost 3,5mm jacku na sluchátka.

Nové řady mobilních telefonů míří na plynulý multitasking. Sony Xperia 10 III má unikátní uživatelské rozhraní Sony, které má více oken a je vylepšeno o funkci vyskakovacího okna. Přes aplikaci Xperia Transfer 2 si velice snadno můžete přenést obsah ze starého mobilního telefonu. Určitě bychom neměli vynechat zmínku o OS, který probudí k životu Xperii 10 III, a tím je Android 11.0.Sony Xperia 10 III var2Oproti chytrému telefonu Sony Xperia 10 II se dočkala vylepšení i kapacita baterie. Dokonce o 25 %. Nyní má 4500 mAh. Adaptivní nabíjení poskytuje spolehlivou výdrž baterie i po 3 letech používání. Pro monitorování přetížení baterie zde pak máme chytrou funkci Xperia Adaptive Charging. Zaujala nás i funkce, kdy Sony Xperia 10 III “posoudí” kvalitu dostupné WiFi a pokud se jí nezdá, tak použije mobilní data. V součtu všech názvů nám chybí asi ten nejpodstatnější. Každý z nás chce především výkonný smartphone. I proto je “duší výkonu” Qualcomm Snapdragon 690 5G Mobile Platform. 

Citlivý fotoaparát a 4K videa
Trojitý objektiv poskytuje neomezené možnosti ve fotografování, ať fotíte panoráma, zvířata nebo stylové portréty. Rozsáhlé snímky umožňuje 16mm ultraširokoúhlý objektiv, univerzální 27mm objektiv je vhodný pro scény se slabým osvětlením a s 54mm teleobjektivem se hravě přiblížíte k objektům. To oceníte především u focení portrétů. Zaujal nás automatický režim, který dokáže detekovat zvířata. Pes nebo kočka? Fotoaparát Sony Xperia 10 III podle toho upraví rychlost závěrky a citlivost ISO. Fotografie vašich miláčků by tak neměly mít znatelné rozmazání. Vylepšený algoritmus zpracování obrazu vám vyfotí kvalitní snímky i při slabém osvětlení, s menším šumem, a to i v nočním režimu. Během slunečního svitu oceníte funkci HDR. V režimu Burst dokáže Sony Xperia 10 III snímat rychlostí 10 sn./s.Sony Xperia 10 III var4Konečně se závěrem dostáváme ke zmíněnému 4K videu. Natáčení se čtyřnásobným rozlišením Full HD je inspirující. O plynulost videí bez otřesů se stará funkce SteadyShot.

Jelikož máme značku Sony v oblibě, tak jsme se na chytrý telefon Sony Xperia 10 III podívali od  „S” do  „Y”. Je odolný, výkonný, můžete s ním hravě fotit a natáčet, lze s ním bezkontaktně platit, nebudete mít problém s pamětí a ještě je v kompaktním elegantním provedení, které cílí na klasického uživatele, který nehledá mnohdy abstraktní designové provedení. Sony je prostě Sony!Sony Xperia 10 III var5

  • Snímač otisků prstů.
  • Platební metoda NFC.
  • Bluetooth 5.1.
  • Podpora microSDXC až 1 TB. 

Zaujal vás tento produkt? Pro více detailních informací stačí kliknout zde…

×

Splátková kalkulačka ESSOX

×