Xiaomi 12X

Další vlajková loď měsíce března - Xiaomi 12X
Průlomový a vlajkový, to je nový Xiaomi 12X. V minulém článku jsme se více podívali pod pokličku jeho výkonnému kolegovi - Xiaomi 12. Trojici prémiových telefonů pak doplňuje ještě Xiaomi 12 Pro.

Chvilka s Xiaomi 12X
Smartphone Xiaomi 12X spadá do povedené řady chytrých telefonů Xiaomi 12, které cílí na zábavnou a technologickou strategii, která má koncového zákazníka bavit a umožnit mu používat chytrý telefon na maximum. Perfektní výpočetní výkon v kombinaci s grafikou a designovým zpracováním - to je novinka Xiaomi 12X.

Xiaomi 12x var2

Pár rozdílů, které vás mohou zajímat
Jak tomu již bývá, u nových řad mobilních telefonů, tak i tato povedená trojka smartphonů se maličko liší v drobných parametrech. Xiaomi 12 a Xiaomi 12 Pro pohání stejný procesor (Snapdragon 8 Gen 1). My se dnes zaměřili na chytrý telefon Xiaomi 12X a tak bychom měli zmínit, že tento smartphone pohání jiná verze procesoru - Snapdragon 870 5G. Výjimečná rychlost načítání a přenos dat nebudou žádný problém. A jak název už napovídá, tak 5G vám umožní přijímat moderní pokrytí sítí 5G. Xiaomi 12X také umožňuje 67W kabelové turbo nabíjení. Oproti Xiaomi 12 a Xiaomi 12 Pro, ale Xiaomi 12X nepodporuje 50W bezdrátové nabíjení a 10W zpětné nabíjení. Dalším nepatrným rozdílem je také absence Xiaomi AdaptiveCharge.

Tato technologie, dokáže pomocí inteligentního nabíjecího algoritmu chápat vaše nabíjecí zvyky a šetřit baterii. Oba typy, Xiaomi 12 i Xiaomi 12X, však disponují stejnou kapacitou baterie 4 500mAh. Kapacitně si tak nepohoršíte a můžete vybrat chytrý telefon podle nabíjecích preferencí. Taktéž AMOLED displej dosahuje stejných parametrů - 6,28. Máte-li pocit, že tyto rozměry jsou pro vás nedostatečné a používáte smartphone třeba i k práci, tak můžete sáhnout po největším z typů, této řady, a tím je Xiaomi 12 Pro, který vám jako jediný nabízí 6,73″ AMOLED displej. Všechny 3 typy také nabízejí různé paměťové parametry. U Xiaomi 12X je na výběr ze 2 variant - 8 GB + 128 GB a 8 GB + 256 GB. Jako jediný vám tak nenabídne první hodnotu ve variantě 12 GB. Takže opět má zákazník na výběr a může si zvolit, která paměť je pro něj ta ideální. Z této povedené trojice vám také nejméně zatíží ruku, je totiž se svými 176 g nejlehčím smartphonem řady 12.

Xiaomi 12x var3

Xiaomi 12X vám nabídne bezdrátovou technologii Bluetooth - ve verzi 5.1. Xiaomi 12 a Xiaomi 12 Pro mají pouze o dílek vyšší 5.2. Pokud vás zajímá SIM a třeba NFC, tak všechny 3 typy podporují 2 SIM a bezkontaktní platby NFC. Barevné provedení je stejné u všech typů.

Co jsme si neřekli o fotoaparátu
U Xiaomi 12 jsme přislíbili, že u Xiaomi 12X se více zaměříme na fotoaparát, který jsme u Xiaomi 12 nezmiňovali. Všechny typy, včetně Xiaomi 12X, disponují profesionálním trojitým kamerovým systémem, který vám umožní pořizovat snímky běžných dní i vašich zábavných aktivit. Rozlišení 50 MPx poznáte na první pohled. Vaše galerie bude plná barevně sytých a jasných fotografií. Pokud vás ale láká a baví natáčet videa v kvalitě 8K, tak sáhněte po typu Xiaomi 12 Pro a Xiaomi 12. Ostatní čočky u 12 a 12X jsou stejné - 13 MP + 5 MP. Pro kreativní osoby je Xiaomi 12X také, jako ostatní typy, vybaven One-click AI Camera, funkcí, která umožňuje kreativně stříhat videa a nabízí různé režimy - Parallel World, Magic Zoom a další. Nemůžeme vynechat moderní selfie kameru. Tento zásadní parametr dnes zajímá skoro každého. Cool selfie lze na Xiaomi 12X pořizovat v kvalitě 32 MPx.

Xiaomi, se svou řadou chytrých telefonů řady 12, vpadlo na globální trh s možností výběru, kterou vždy zákazník ocení. Možnosti jsou široké, od paměti, po technologie, až po rozměr displeje. To stejné však zůstává, design, prémiové zpracování a výkon, který Xiaomi nedělá mobilní ostudu. 

  • Ochranné sklo Corning Gorilla Glass Victus. 
  • Zvuk Dolby Atmos + Harmon Kardon. 
  • AMOLED displej. 
  • Android 12.0 - MIUI 13.

Xiaomi 12x var4

Zaujal vás tento produkt? Pro více detailních informací stačí kliknout zde…

×

Splátková kalkulačka ESSOX

×