Xiaomi Redmi 12C

Zlatá střední cesta: Xiaomi Redmi 12C
Xiaomi nemyslí pouze na uživatele vlajkových lodí, ale přišli na trh s novinkovým smartphonem Xiaomi Redmi 12C, který se se svou výbavou, parametry a cenou řadí k dostupným smartphonům. Nízká pořizovací cena hraje u Xiaomi Redmi 12C prim a je největším lákadlem. Ovšem i za nízkou cenu přehraje relativně hodně nenáročné muziky. Především díky operační paměti, která v této cenové kategorii nebývá příliš velká. U Redmi 12C máte na výběr i 6GB operační paměť. A tu si přece Android zaslouží. Jako vždy máte ale na výběr: 4 GB/64 GB, 4 GB/128 GB a zmiňovanou 6 GB/128 GB. Již celkem běžnou výhodou je rozšíření paměti pomocí microSD až o 512 GB.

Cenově dostupný smartphone od Xiaomi
Kompromis výbavy a ceny
Smartphone Xiaomi Redmi 12C dostal do výbavy relativně výkonný procesor MediaTek Helio G85. S frekvencí 2,0 GHz a grafikou Mali-G52 MC2 vystačí nenáročnému uživateli i na hraní her. Úložiště eMMC 5.1 není až tak ideální volba, při instalaci aplikací a úpravě větších souborů můžete pocítit o malinko slabší výkon. 

Skromnější uživatel snad ocení 6,71″ displej IPS, sice s pouhým HD+ rozlišením a 60Hz obnovovací frekvencí, avšak s nenáročným provozem, šetřícím 5000mAh baterii. Decentně nás zarazila varianta nabíjení přes microUSB konektor. V dnešní době již hodně mimo moderní trend nabíjení. Klasické 10W nabíjení nijak nepotěší ani neurazí. Jak jsme již zmiňovali v úvodu, tak Xiaomi Redmi 12C si pohodově dláždí zlatou střední cestu pro nenáročné uživatele mobilních telefonů.

Kompromis ceny a výbavy
Spolehlivé spojení Androidu a Xiaomi
V době uvedení na trh měl Redmi 12C přednastaven OS Android 12 s nadstavbou MIUI 13. Výbava tohoto OS je optimální pro tento druh smartphonu. Žádné zbytečné funkce, které by brzdily chod telefonu. Z bezdrátových technologií vám 12C nabízí Bluetooth ve verzi 5.1, LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac. NFC zde budete asi hledat marně. Škoda, co myslíte?

Android a MIUI 13
Pár detailů závěrem
Xiaomi Redmi 12C dostal překvapivě do výbavy 50Mpx hlavní fotoaparát s HDR režimem, režimem nočního vidění a portrétním režimem. Díky svým vcelku kompaktním rozměrům a váze (168,76 × 76,41 × 8,77 mm, 192 g) se dobře drží a ovládá. Patří také k bezpečným smartphonům díky čtečce otisků prstů, která byla umístěna vedle fotoaparátů (na zadní straně telefonu). Bonusem je 3,5mm jack na sluchátka a praktický slot 2 + 1. Xiaomi Redmi 12C lze pořídit v minimalistických barevných variantách: černé, tmavě modré, mátově zelené a levandulově fialové. 

Barevné varianty Redmi 12C
Xiaomi vždy uspokojí jak náročné uživatele vlajkových lodí, tak uživatele zlaté střední cesty, kteří od smartphonu očekávají běžné funkce, které fungují. Xiaomi Redmi 12C nechce překvapit, šokovat, ale ani si udělat ostudu. 

Kompromis od Xiaomi! 

  • Selfie kamera 5 Mpx.
  • Výkonný reproduktor.
  • Protiskluzová textura.

Zaujal vás tento produkt? Pro více detailních informací stačí kliknout zde…

×

Splátková kalkulačka ESSOX

×